Waterwijk Subplan 10

Description
The design consolidates houses into ensembles situated around a courtyard. From the outside the blocks of houses look like one big house. These houses, nine in total, are situated on tres longitudinal embankments surrounded by water. The houses are of different dimensions, which cause an alternating pattern of houses with open spaces in between, where cars can be parked. The parking squares, quays and houses are made of the same material, reddish brown brick. The courtyard forms a common space where the entrances of the houses open onto. The courtyard gets optimal sunlight due to the shape of the roof. In contrast with the bricks on the outside soft materials dominate the courtyards.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/01/2003

Address

Ypenburg, Niederlande

Specifications

Floors

Floors: 2

Height

Height: 8

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

Material

Structure

Usage

Housing

Tags

Meta

Editor

Source

   

Url

Map