TP194 Didden Village

Description
Up High, a Showy Prototype for Urban Development Rotterdam – ‘Don´t tell your neighbours before you get the permits.’ That was Winy Maas´s advice to Ghislaine van de Kamp and Sjoerd Didden, as they recall it, regarding a planned rooftop extension to their centrally located home in Rotterdam. This call for vigilance was however at odds with the project´s modest nature. The couple wanted to add three bedrooms to a building that they owned and used for living and working. A wig-making workshop occupied the first two floors of the three-storey building, cramming the family residence into one open plan loft on the third floor. When the oldest child, Jan, outgrew the garden shed that he shared with his younger brother inside the loft, there was only one way to expand and that was up.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Family Didden

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/01/2007

Address

Beatrijsstraat 70-46, Rotterdam, Netherlands

Specifications

Floors

Floors: 1

Height

Height: 7

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

Single Family

Material

Polyurethane, Wood, Wood frame

Structure

wooden frame

Usage

Housing

Tags

Meta

Map