Housing Complex on Susenbergstrasse

Description
The building structure is determined by the space-forming, load-bearing cores of the service rooms. A double-layered façade complements the support structure. The exterior layer, which likewise forms the cantilevered structures of the loggias and the perforated balustrades of the penthouses, is made of poured-in-place concrete. Mineral-based pigments, applied to the concrete with water glass silicate mass, enable a highly matt, pollen-like “powdering” of the building to be achieved. An additional intention is to attain an individualization of the three buildings by varying the coloration, while simultaneously emphasizing their compositional kinship.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/05/2000

Address

Susenbergstrasse, Zürich, Švica

Specifications

Floors

Floors: 4

Height

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

1 appartment, 9

Material

Structure

Usage

Housing

Tags

Map