Housing block on Borneo island

Description
The complex should be understood not from the sequence of its elements, but from their interrelationship. In such a beautiful and unique place, surrounded by water on three sides, the project strives to create an impression of openness, distance and lightness. The complex should not appear hard, compact and massive, in the manner of a permanent protective dyke, but seeks, rather to open itself up and- relatively speaking- to melt away.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/05/2000

Address

Specifications

Floors

Floors: 4

Height

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

10+

Material

Structure

Usage

Tags

Map