Edificio Residencial Jaragua

Description
The Building is situated on one of the city’s hilltops, providing views of the Tiete and Pinheiros river valleys. The project aims to find the best solution to the problem posed by this exceptional site – the imposibility of picking one angle as the best, or having the two valleys in the same field of view. This was the thinking behing the choice od structure: the load bearing elements are two side walls, and six pillars set back 2.5 m behind the building’s fasade. The supports are both slender and lofty, the floors can thus rest height of the relevant supports, premits the desired sight line between the two opposing fasades. The view can be enjoyed both from the living room, which is situated in the lower part of the house, and from the living area up on the upper level above kitchen extension. The building’s front entrance features a shallow pool, the water surface and flagstone surround forming a visual continuation of the circular approach area.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/01/1984

Address

São Paulo, Zvezna država São Paulo, Brazilija

Specifications

Floors

Floors: 10

Height

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

Material

Structure

Usage

Housing

Tags

Meta

Editor

Source

   

Url

Map