Brölberg 4-6

Description
The Brolberg housing complex is embedded in one of the last remaining private park fields in the closed neighborhood of Zurich. Two isiands like building complexes form the south park building extension. The project is based on a horizontal striation formulating three antithetic architectures with four conceptual horizons. A sunken base containing all infrastructural efforts, a free span living plan on ground floor, a chamber work of individual rooms on the upper floor and an open summer house on the roof garden relate the different spatial configurations similar to a vertical selectively used menu of living. The structural regime follows the vertical differentiation and expresses on the upper floor a continuous concrete beam, bridging the spans on ground floor.
People

Architect

Civil Engineer

Client

Owner

Time & Place

Status

built

Date

01/01/2018

Address

Im Broelberg 4, Kilchberg, Schweiz

Specifications

Floors

Floors: 3

Height

Height: 12

Staircases

Units per Staircase 

Units per Floor 

Units

Unit Area

Plot Area

Floor Area Typical

Area Total

Podium Area

Courtyard Area

Ground floor Area

Residents

Parking Spaces

Taxonomy

Organisation

Material

Structure

Usage

Housing

Tags

Meta

Editor

Source

   

Url

Map